Домашен пухкав кекс

Не познавам някой, който да не харесва домашен и много пухкав кекс. Дали ще бъде приготвен за следобедно кафе, за закуска на семейството или за десерт на неочаквани гости, той си остава класика. Предоставям ви една много бърза рецепта, като ви уверявам, че кексът ще се надуе повече от двойно.





Продукти:
6 яйца
6 с.л. олио
6 с.л.вода
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч. ч.брашно
1 ч. ч.орехи
1 ванилия
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:
1. В подходяща купа разбиваме яйцата. Към тях добавяме захарта и бъркаме с миксер до пълното разтваряне на захарта. След това прибавяме олиото и водата. След като сме смесили всички течни продукти,  продължаваме със сухите съставки. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Бъркаме докато се получи еднородна смес. Накрая изсипваме орехите. 2. Изливаме сместа във форма за кекс и печем в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Лично аз загрявам фурната първоначално само отдолу и оставям кекса да се надигне за около 6-7 мин., а след това включвам и горния реотан. По този начин кексът става двойно по - пухкав. Да ви е сладко, кулинари!

Няма коментари:

Публикуване на коментар