Фунийки с крем



Стара рецепта, но не толкова отживяла. Все по-често приготвяни, фунийките с млечен крем са любими на малки и големи. Напоени с нежност, те се топят в устата и са от онези десерти, които, колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават. Въпросът е колко дълго може да им се устои. Е, у дома това време е кратко. Ето и рецептата, която се надявам да ви стане една от любимите.



Продукти: (около 30 бр. фунийки)
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кис. мляко
1 ч. л. сода
1 1/2 ч.ч. олио
1 ванилия

Начин на приготвяне:
1. Приготвяме си домашен яйчен крем или крем нишесте ванилия с прясно мляко (както е указано на опаковката). Кремът трябва да бъде много гъст, за да не изтече от фунийките.
За поръсване използвах кокос и ситно смлени орехи.
2. В подходяща купа изсипваме всички съставки и омесваме тесто. Разточваме кора с дебелина около 1 см. Режем тестото на ленти и увиваме около формите за фунийки, като започваме от върха към широката част. 





3. Подреждаме ги в тавичка за печене, която предварително застиламе с хартия за печене. Печем на 200 градуса с вентилатор, докато порозовеят. Изваждаме от фурната и ги оставяме да се охладят. Изваждаме ги внимателно от формичките и с помощта на малка лъжичка ги пълним с крем. В отворчето слагаме кокосови стърготини или орехи. Поръсваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар