Обожавам салата от печени червени чушки. Комбинирам ги с всичко, защото те си подхождат с всякакъв вид месо и зеленчуци. Толкова апетитни те заемат винаги място на трапезата ми по празници или специални поводи. Случайно попаднах на тази сръбско-хърватска рецепта, като малко я промених по свой вкус. Известна е с това, че навсякъде в Сърбия се предлага като гарнитура към месните специалитети. Салата може да бъде поднесена и като предястие с брускети или изпечени шайби от франзела.
Продукти:
10-15 бр. червени печени чушки
5-6 скилидки чесън
1 люто чушле
200 гр. извара
100 гр. краве сирене
сол
черен пипер
2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Обелваме червените печени чушки в случай, че са с люспи. Режем ги на ситно и ги поставяме в купа за сервиране. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
2. Белим скилидките чесън и ги минаваме през преса. Добавяме чесъна към чушките.
3. В купата прибавяме още настърганото сирене, изварата и почистеното от семенца люто чушле. Разбъркваме добре всички продукти и овкусяваме с олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар