Арменски сладки

С настъпването на Коледните празници на свой ред идват и Коледните пости. Ако се чудите какъв да бъде десертът на трапезата за Бъдни вечер, тези сладки са едно прекрасно предложение за празника. С хрупкавата си сърцевина те пленяват от първата хапка всеки, който ги вкуси. Изключително лесни за приготвяне могат да се превърнат в занимание дори и за по-малките членове от семейството. Сладките са много трайни и запазват аромата си дълго време. Но едва ли ще успеете да ги съхраните, тъй като сладостта им буквално се топи в устата.




Продукти:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
щипска сол
1 ч. л. сода
50 гр. смлени орехи
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
1. В тенджерка слагаме водата и олиото. Когато заврат, се добавя солта и содата. Сваляме тенджерката от котлона и прибавяме към сместа цялото брашно. С помощта на дървена лъжица бъркаме постоянно, докато се получи тесто. Към него прибавяме ситно смлените орехи. Оставяме тестото да се охлади напълно.
2. В тава постиламе хартия за печене. Загряваме фурната на 170-180 градуса с вентилатор. Оформяме сладките на топчета с големината на орех и подреждаме в тавата. Печем около един час. Поръсваме изстиналите сладки обилно с пудра захар и поднасяме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар