Продукти:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
щипска сол
1 ч. л. сода
1 ч. л. сода
50 гр. смлени орехи
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В тенджерка слагаме водата и олиото. Когато заврат, се добавя солта и содата. Сваляме тенджерката от котлона и прибавяме към сместа цялото брашно. С помощта на дървена лъжица бъркаме постоянно, докато се получи тесто. Към него прибавяме ситно смлените орехи. Оставяме тестото да се охлади напълно.
2. В тава постиламе хартия за печене. Загряваме фурната на 170-180 градуса с вентилатор. Оформяме сладките на топчета с големината на орех и подреждаме в тавата. Печем около един час. Поръсваме изстиналите сладки обилно с пудра захар и поднасяме!
Няма коментари:
Публикуване на коментар