Гювечета по овчарски



Забързаното ми ежедневие и отглеждането на малката ми дъщеричка са едни доста сериозни причини, които ме подтикват да измислям подобни на тази рецепта ястия, които се приготвят лесно и бързо. Понякога имам време за кулинарни заигравки, но това решава изцяло двугодишното ми детенце. Мъжът ми пък от своя страна е Телец, а зодията е известна със своето чревоугодничество. Освен вкусна, храната според него трябва да изглежда привлекателна, защото той "първо се храни с очите си". Обича всичко да е добре подредено, без разкашкани ястия. Ще ви представя едно ястие, което е изцяло моя измислица, но винаги се получава много вкусно. А как се комбинира с чаша червено вино, ако знаете...

Продукти: /за 4 порции гювечета/
100-150 гр. краве сирене
1 глава кромид лук
5-6 средно големи картофа
300 гр. кърначета/тънки наденички
4 бр. яйца
1 домат
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
олио

Начин на приготвяме:
1. В малка тенджерка сваряваме картофите. Обелваме ги и режем на средни по големина кубчета. Овкусяваме ги с малко сол, черен и червен пипер, чубрица и няколко капки мазнина. Разбъркваме ги добре.



2. Преминаваме към подреждането на гювечетата. Режем плочка сирене и я поставяме на дъното на гювечето. Отгоре овкусяваме с червен пипер и чубрица и слагаме кръгче домат. Режем кромид лук на колелца и слагаме една част от тях върху сиренето.



Отгоре добавяме част от вече овкусените картофи. Навиваме кърначетата на охлювче и поставяме върху картофите. Повтаряме процедурата с останалите гювечета. 
3. Капваме няколко капки мазнина във всяко гювече и добавяме малко водичка. Поставяме гювечетата в студена фурна без капачетата и печем на 180 градуса до готовност на наденичките. 



4. Чукваме по едно яйце във всяко гювече, като се стараем то да бъде в средата. Печем до готовност на яйцето. Преди поднасяме поръсваме със ситно нарязан магданоз!

Няма коментари:

Публикуване на коментар