Продукти: /за 4 порции гювечета/
100-150 гр. краве сирене
1 глава кромид лук
5-6 средно големи картофа
300 гр. кърначета/тънки наденички
4 бр. яйца
1 домат
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
олио
Начин на приготвяме:
1. В малка тенджерка сваряваме картофите. Обелваме ги и режем на средни по големина кубчета. Овкусяваме ги с малко сол, черен и червен пипер, чубрица и няколко капки мазнина. Разбъркваме ги добре.
2. Преминаваме към подреждането на гювечетата. Режем плочка сирене и я поставяме на дъното на гювечето. Отгоре овкусяваме с червен пипер и чубрица и слагаме кръгче домат. Режем кромид лук на колелца и слагаме една част от тях върху сиренето.
Отгоре добавяме част от вече овкусените картофи. Навиваме кърначетата на охлювче и поставяме върху картофите. Повтаряме процедурата с останалите гювечета.
3. Капваме няколко капки мазнина във всяко гювече и добавяме малко водичка. Поставяме гювечетата в студена фурна без капачетата и печем на 180 градуса до готовност на наденичките.
4. Чукваме по едно яйце във всяко гювече, като се стараем то да бъде в средата. Печем до готовност на яйцето. Преди поднасяме поръсваме със ситно нарязан магданоз!
Няма коментари:
Публикуване на коментар