Тройно шоколадов чийзкейк
За мен шоколадът е блаженство. Винаги съм предпочитала да приготвям шоколадови десерти, които с всяка следваща хапка те пленяват все повече. Особено, когато е в комбинация с маскарпоне. Вкусът е ненадминат, а калориите-ясни. Но те са без значение, когато става въпрос за чийзкейк. Рецептата за него е абсолютно авторска, а причината е рожден ден на брата на моя мъж. Той обожава шоколади под всякаква форма и реших да създам тази рецепта в негова чест. Тортата не изисква печене и часове престой в хладилника...което е хубаво, защото няма кой да й устои дълго време.
Продукти:
370 гр кафеви бисквити ("Роден край" или "Закуска")
250 гр маскарпоне
125 гр масло
200 гр натурален шоколад
200 гр млечен шоколад
3 с.л. захар
3/4 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Използваме форма за торта с падащи стени. Натрошаваме бисквитите на прах и изсипваме във формата за торта.
Прибавяме към тях 100 гр разтопено масло.и разбъркваме много добре, докато се навлажнят всички бисквити. Заглаждаме с помощта на лъжица и започваме да натискаме с долната й част бисквитите. Трябва да се получи много твърд бисквитен блат. Оставяме в хладилника да стегне.
2. Започваме с приготвянето на крема. В подходяща купа слагаме маскарпонето и пудрата захар. Разтопяваме 100 гр черен шоколад и го слагаме в купата с маскарпонето. Започваме да разбъркваме с миксер, до получаване на еднородна смес. Кремът трябва да е гъст.
3. Изваждаме вече стегналия бисквитен блат от хладилника и изсипваме отгоре крема. Заглаждаме добре и отново прибираме на хладно.
4. Сега следва приготвянето на шоколадовата глазура. В малка тенджерка разтопяваме 100 гр черен шоколад, 100 гр млечен шоколад, 25 гр пудра захар и добавяме 3 с.л. захар. Мажем повърхността на тортата и прибираме в хладилника за около 20-30 мин. Украсата е по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар