Мусака от тиквички и ориз




Продукти:
200-300 гр. пилешко филе
3/4 ч. ч. ориз
1 глава кромид лук
1 стрък праз
2 моркова
2 бр. малки тиквички
сол
черен пипер
чубрица
джоджен
магданоз
куркума
1 настърган домат

За заливката:
1/2 коф.кис.мляко
1 яйце

Начин на приготвяне:
1. Предварително сваряваме пилешкото месо. Накъсваме го на ивички.
2. В тенджера задушаваме с малко мазнина нарязаните на ситно кромид лук, праз лук, моркови и тиквички. Към зеленчуците добавяме измития ориз и запържваме, докато зрънцата му не станат прозрачни.
3. Добавяме 3 ч.ч. вода, настъргания домат и подправките. Разбъркваме всичко добре и оставяме ориза да се свари почти напълно.
4. Полусвареният ориз и зеленчуците изсипваме в тавичка, като отгоре слагаме предварително свареното пилешко месо. Може да го овкусите леко със сол и черен пипер и разбъркайте ястието. Слагаме го в загрята на 180-200 градуса фурна за около 20-30 мин., докато се запече.
5. През това време приготвяме заливката, като разбиваме яйцето, заедно с киселото мляко. Заливаме ястието и печем до готовност. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар