Въздушна салата

Името на тази салата я описва много точно! Да, тя наистина е въздушна, защото продуктите са изцяло настъргани, а между тях се образува празно пространство, което създава усещане за пухкавина. Аз винаги я правя в купа, защото я приготвям предимно за гости и е по-удобно за всички да "гребат"с голяма лъжица от нея. Иначе може да се оформи в тавичка с падащи стени под формата на торта. Предупреждавам, че салатата е доста тежка, като се вземе предвид майонезения сос и всички останали съставки. Подходяща е за различни специални поводи и може да послужи за чудесна гарнитура към месо и риба.



Продукти:
5-6 средно големи картофа
5 яйца
200 гр. краве сирене
200 гр. кашкавал
150 гр. колбас по избор
1 пак. майонеза
1 коф. кисело мляко
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Сваряваме предварително картофите и ги обелваме.
2. В купичка смесваме майонезата и киселото мляко и разбъркваме добре, докато се смесят продуктите.
3. В подходяща купа или форма за торта с падащи стени настъргваме на ренде картофите. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и заливаме с една трета от соса. Отгоре настъргваме половината от яйцата, сиренето, кашкавала и колбаса. Отново заливаме със сос. Повтаряме процедурата отново с останалите продукти, като накрая завършваме с настърган жълтък. Оставяме в хладилник за няколко часа, докато стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар