Продукти:
3 яйца
1 ч.ч.захар
1/2 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. ч.мазнина (олио, мас или смес)
1 пак. амонячна сода
1 ч. л.сода бикарбонат
680 гр. брашно
1 ванилия
1/2 ч. л. настъргана лимонова или портокалова кора
За намазване и поръсване на курабиите:
1 разбит жълтък
кристална захар
Начин на приготвяне:
1. Разтваряте амониевия бикарбонат и содата за хляб в киселото мляко. Разбивате яйцата добре и прибавяте към тях киселото мляко. Постепенно добавяте и останалите продукти, като най-последно слагате брашното.
2. Когато тестото започне да се отлепва от стените на купата и може да се меси с ръце, изключвате миксера и го доизмесвате с ръце върху набрашнен плот.
3. Омесеното тесто разточвате на по-дебела кора (около 2-3см. дебелина). Изрязват се кръгчета с формичка или с помощта на чаша.
4. Намазвате всяка курабия с жълтък и поръсвате със захар. Загрявате фурната на 160-170 градуса с вентилатор. Подреждате суровите курабии в тава с хартия за печене и печете до придобиване на приятен загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар