Линцерови Коледни сладки







Коледната треска преди 25-ти декември завладява всяка българска домакиня. А себе си изобщо няма да коментирам. Подготвям се за Новогодишните празници от много рано. Просто, защото обожавам Коледа. А още повече уханието на джинджифил, канела и мед. Това е празника, който носи със себе си неповторима магия. Почти същата, като тази на Линцеровите сладки, които ще споделя с вас. Предни години винаги съм ги приготвяла с домашно сладко от ягоди, но тази година реших да разнообразя с такова от череши. Е, никак не съжалявам. Вкусът на сладкото идеално се съчета с канелата.

Продукти:
250 гр. брашно
100 гр. пудра захар
2 жълтъка
125 гр. масло
2 бр. ванилия
сладко от череши
пудра захар за поръсване
1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното, заедно с пудрата захар. В купата правим кладенче и вътре изсипваме разбитите жълтъци, ванилията, мекото масло и канелата. Замесваме меко тесто. Оформяме го на топка и го оставяме в хладилник за около 2 часа.



2. Изваждаме тестото от хладилника и го изчакваме да достигне стайна температура. Предупреждавам, че тестото е ронливо.
3. Разточваме го на лист с дебелина около 1 см. Изрязваме с помощта на формички за сладки и подреждаме в тава за печене, която е предварително застлана с хартия за печене. Печем около 15-20 мин. на 170 градуса до леко зачервяване на сладките.
4. Изчакваме сладките да се охладят добре и ги слепваме със сладко по избор. Поръсваме обилно с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар