Кашкавалени кюфтенца

Ще ви представя едно прекрасно топло предястие, което се приготвя буквално за минутки. Кашкавалените пухкавели могат да бъдат поднесени с млечно-чеснов сос и да се превърнат в едно чудесно мезе за гостите ви. Подходящо за всички сезони ястие, те ще се харесат дори и на най-претенционзите. Когато ги направих за първи път, мъжът ми тъкмо се прибра от работа. Попита ме: "Какви са тези кюфтенца?". Докато му обяснявам, видях дъното на чинийката. Наистина са страхотни! Изключително пухкави отвътре и с хрупкава коричка отвън!



Продукти:
300 гр. кашкавал
2 яйца
8 с.л. брашно (равни)
1 ч. л. бакпулвер
олио за пържене
щипка сол
щипка чубрица
щипка черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Настъргваме кашкавала на едро ренде. Към него прибавяме разбитите яйца, брашното, бакпулвера и подправките. Разбъркваме много добре, докато се смесят всички съставки. Оставяме за около час в хладилника, докато сместа стегне.



2. С намаслени ръце започваме да оформяме топчета, колкото големината на малък орех. Пържим в силно загрята мазнина.Трябва да внимавате да не прегорят, защото наистина са готови за секунди. Готовите кашкавалени кюфтенца отцеждаме върху домакинска хартия от излишната мазнина. Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар